Προϊόντα για ο καφές (2)

ΚΑΦΕΣ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΣ, ΒΙΟ ΚΑΦΕΣ ΡΟΜΠΟΥΣΤΑ

ΚΑΦΕΣ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΑΡΟΣ, ΒΙΟ ΚΑΦΕΣ ΡΟΜΠΟΥΣΤΑ

Ο καφές έχει την προέλευσή του στην Αιθιοπία, γύρω στον 12ο αιώνα άρχισαν να παράγουν το ποτό που είναι ο καφές. Οι Άραβες ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την κατανάλωση καφέ στην αραβική χερσόνησο και στη Μέση Ανατολή. Η κατανάλωση καφέ αρχίζει στην Ευρώπη γύρω στον 17ο αιώνα. Η καλλιέργεια του καφεόδεντρου επικεντρώνεται κυρίως στην ενδοτροπική ζώνη. Αυτή τη στιγμή, ο καφές είναι το δεύτερο πιο καταναλωμένο ποτό στον κόσμο. Η Μαδαγασκάρη κατείχε σημαντική θέση στην παραγωγή καθαρού αραβικού καφέ ή καφέ ρόμπουστα τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα. Αυτή τη στιγμή, η Μαδαγασκάρη έχει ξεπεραστεί από άλλες χώρες παραγωγούς. Ωστόσο, οι κόκκοι καθαρού αραβικού καφέ ή καφέ ρόμπουστα από τη Μαδαγασκάρη είναι καφέ υψηλής ποιότητας και πολύ ζητούμενοι στην αγορά, καθώς το νησί διαθέτει πολλές άγριες και ενδημικές ποικιλίες καφεόδεντρων. Η κύρια παραγωγή της Μαδαγασκάρης είναι ο καφές ρόμπουστα.
Φασόλια Κακάο Μαδαγασκάρης

Φασόλια Κακάο Μαδαγασκάρης

Πριν από την καλλιέργειά του, ο κακάο είναι ένα άγριο φυτό που φύεται στην περιοχή της Μεσοαμερικής. Οι Αζτέκοι και οι Μάγια ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την καλλιέργεια του κακάου. Οι σπόροι κακάου χρησιμοποιούνταν για τη διατροφή, για θρησκευτικές τελετές αλλά και ως νομίσματα ανταλλαγής (οι κόκκοι κακάου χρησιμοποιούνταν ως νομίσματα). Το δέντρο του κακάου φυτρώνει μόνο στην τροπική ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του τροπικού του Καρκίνου και του τροπικού του Αιγόκερου. Η καλλιέργεια του κακάου της Μαδαγασκάρης εισήχθη από τους Γάλλους κατά τον 20ό αιώνα. Ο κακάο της Μαδαγασκάρης κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων κακάων στον κόσμο. Αυτή η φήμη οφείλεται κυρίως στην ποιότητα των κόκκων κακάου. Πράγματι, ο κακάο καλλιεργείται πάντα με βιολογικό τρόπο. Η γεύση του με τις οξείες νότες του του προσφέρει επίσης επιτυχία. Ο κακάο της Μαδαγασκάρης φέρνει χαρά στους σοκολατοποιούς και τους ζαχαροπλάστες σε όλο τον κόσμο.